Column Left

29 Aralık 2020 Salı

FİNCAN TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 FİNCAN TATLISI

Muhallebisi İçin

•5 su bardağı süt

•2 fincan un

•2 fincan şeker

•1 paket vanilya

•1 yemek kaşığı tereyağ


Süslemek İçin

•Hindistan cevizi tozu

•Antep fıstığı







Yapılışı

•5 su bardağı süt , 2 fincan un ve 2 fincan şeker tencereye dökülür.

•Muhallebi kaynayıp göz göz olduğunda 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 paket vanilya eklenip çırpılır.

•Fincanların iç kısmı ıslatılıp , muhallebi konur.

•Muhallebiler soğuduğunda buzdolabına konur ve 3-4 saat beklenir.

•Fincanlar ters çevrilerek tatlı düşürülür ve hindistan cevizi tozuna bulanır.

•Servis tabağına alınır.


Afiyet Olsunn🍴

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments