Sponsorlu Bağlantılar
FİNCAN TATLISI
Muhallebisi İçin
•5 su bardağı süt
•2 fincan un
•2 fincan şeker
•1 paket vanilya
•1 yemek kaşığı tereyağ
Süslemek İçin
•Hindistan cevizi tozu
•Antep fıstığı
Yapılışı
•5 su bardağı süt , 2 fincan un ve 2 fincan şeker tencereye dökülür.
•Muhallebi kaynayıp göz göz olduğunda 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 paket vanilya eklenip çırpılır.
•Fincanların iç kısmı ıslatılıp , muhallebi konur.
•Muhallebiler soğuduğunda buzdolabına konur ve 3-4 saat beklenir.
•Fincanlar ters çevrilerek tatlı düşürülür ve hindistan cevizi tozuna bulanır.
•Servis tabağına alınır.
Afiyet Olsunn🍴
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments