Ekmek kadayıfı🍬
Kullandığım ölçü: 125 ml çay bardağı))
Ön mayası için;
~Yarım çay bardağı ılık su
~bir yemek kaşığı un
~bir yemek kaşığı pekmez
~bir tatlı kaşığı toz maya(çok hafif tepeli)
~2 yumurta 🥚
~bir fiske tuz
~5,5 çay bardağı un
İyice mikserle karıştırın (cıvık olacak) 1 ,2 dk mikserle karıştıralım
Daha sonra spatula veya kaşık ile hamurumuzu çırpma şeklinde karıştıralım
40 dk mayalanmaya bırakalım
Tepsimizi alalım ( yaklaşık 30 cm çapında tepsi kullandım)
Tepsimize yarım çay bardağı sıvı yağ sürelim
Daha sonra hamurumuzu tepsimize koyalım
Tepsimizde boşluk kalmayacak iyice hamuru yayın))
Tepsiye yaydıktan sonra yarım saat dinlendirin (25 dk)
Daha sonra fırına alıp pişirelim
Önceden ısıtılmış alt üst ayar 190 derece fırında yaklaşık 40-45 dk pişirin.( alt tabanın iyice kızarmış olmasına dikkat edin)
Ekmek kadayıfımız pişince (Kaymaklı isterseniz kekinize şerbet dökmeden ve ıslatmadan önce ortadan ikiye ayırın ve kaymağınızı iyice yayın daha sonra şerbetinizi dökebilirsiniz))
Islatmak için:
~bir yemek kaşığı pekmez
~ iki su bardağı su
İyice karıştırıp üzerine yavaş yavaş dökelim.
Şerbeti için:
~3 su bardağı şeker
~3,5 su bardağı su
~1 tatlı kaşığı limon suyu
Tencereye alalım ve 25 dk sıvılaşana kadar kaynatalım
Kadayıfımıza dökelim (sıcakken)
Daha sonra 2 saat dinlendirelim
Şerbetini çeksin ))
Afiyet şeker olsun 😋
Hiç yorum yok:
Comments