Column Left

29 Aralık 2020 Salı

Ekmek kadayıfı🍬

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 






Ekmek kadayıfı🍬


Kullandığım ölçü: 125 ml çay bardağı))


Ön mayası için;


~Yarım çay bardağı ılık su

~bir yemek kaşığı un

~bir yemek kaşığı pekmez

~bir tatlı kaşığı toz maya(çok hafif tepeli)

~2 yumurta 🥚

~bir fiske tuz

~5,5 çay bardağı un


İyice mikserle karıştırın (cıvık olacak) 1 ,2 dk mikserle karıştıralım


Daha sonra spatula veya kaşık ile hamurumuzu çırpma şeklinde karıştıralım


40 dk mayalanmaya bırakalım


Tepsimizi alalım ( yaklaşık 30 cm çapında tepsi kullandım)

Tepsimize yarım çay bardağı sıvı yağ sürelim


Daha sonra hamurumuzu tepsimize koyalım


Tepsimizde boşluk kalmayacak iyice hamuru yayın))


Tepsiye yaydıktan sonra yarım saat dinlendirin (25 dk)


Daha sonra fırına alıp pişirelim


Önceden ısıtılmış alt üst ayar 190 derece fırında yaklaşık 40-45 dk pişirin.( alt tabanın iyice kızarmış olmasına dikkat edin)


Ekmek kadayıfımız pişince (Kaymaklı isterseniz kekinize şerbet dökmeden ve ıslatmadan önce ortadan ikiye ayırın ve kaymağınızı iyice yayın daha sonra şerbetinizi dökebilirsiniz))


Islatmak için:


~bir yemek kaşığı pekmez

~ iki su bardağı su

İyice karıştırıp üzerine yavaş yavaş dökelim.


Şerbeti için:


~3 su bardağı şeker

~3,5 su bardağı su

~1 tatlı kaşığı limon suyu


Tencereye alalım ve 25 dk sıvılaşana kadar kaynatalım


Kadayıfımıza dökelim (sıcakken)


Daha sonra 2 saat dinlendirelim

Şerbetini çeksin ))


Afiyet şeker olsun 😋

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments