Column Left

3 Aralık 2020 Perşembe

Çöl Gülü Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar



ÇÖL GÜLÜ
MALZEMELER
1 yumurta sarısı
50 gram tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı su veya süt
2 yemek kaşığı yoğurt
3-3.5 şu bardağı un
Kızartmak için sıvı yağ
Açmak için nişasta
Arasına sürmek için yumurta akı
Şerbeti için;
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2-3 damla limon
5 dakika kaynatıp şerbetin altını kapatıyoruz






HAZIRLANIŞI
Hamurumuzu yapıp 10-15 dakika dinlendiriyoruz. Hamurumuzu ikiye bölüyoruz.Merdane yardımı ile accabildiğimiz kadar ince acıyoruz.Kenarları tırtıklı kurabiye kalıbı ile hamurları kesiyoruz.Kestikten sonra yumurtanın akını ortasına çizgi halinde sürüyoruz.4 tane hamuru üst üste koyup cöp sis yardımı ile bastırıyoruz.Kızartırken acılmaması için yağa koymadan elimizle ortasına bastırıyoruz.Arkalı önlü kızartıp serbetini vererek servise hazır hale getiriyoruz.Afiyet olsun..
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments