Column Left

10 Aralık 2020 Perşembe

CEZERYELİ RULO KEK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 CEZERYELİ RULO KEK

👉🏻Kek harcı İçin

3 adet yumurta

Bir su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı süt

Yarım çay barda sıvı yağ

Bir paket vanilya

Bir paket kabartma tozu

1,5 su bardağı un

Cezerye için;

1 kg havuç







Bir su bardağı toz şeker

Bir çay kaşığı tarçın

Bir çay bardağı ince öğütülmüş ceviz

Hazırlanışı;

Öncelikle cezerye harcımızı hazırlayalım.

Yanmaz tavaya rendeledigimiz havuçları ve şekeri alıp kavuralım.Suyunu salıp çektikten sonra tarçın ve öğütülmüş cevizi ilave edip karıştıralım.

Tepsimize yağlı kagıt serip cezeryeli harcımızı her tarafına gelecek şekilde yayalım.

Kek harcı için yumurta ve şekeri köpürme kadar çırpalım.Diğer malzemeleri ilave edip güzelce karıştıralım.Kek harcımızı tepsiye yaydığımız cezeryeli harcın üzerine yayalım.Öndecen ısıtılmış 180 derece fırında kek pişene kadar pişirelim.Fırından çıkan kekimizi sıcakken üzerine yağlı kağıt serip tepsiyle ters çevirelim.Yağlı kağıtla rulo şeklini verip rulo halinde dinlenmeye bırakalım.Soğuyan kekimizin içinden yağlı kağıdı çıkarıp tekrar saralım.(Bu aşamada dikkatli olalım.Kekimiz kırılmasın)Kekimizin üzerine pudra şekeri serpip dilimledikten sonra servis edelim.Afiyet olsun.yemek_kelebegi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments