CEZERYELİ RULO KEK
👉🏻Kek harcı İçin
3 adet yumurta
Bir su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım çay barda sıvı yağ
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Cezerye için;
1 kg havuç
Bir su bardağı toz şeker
Bir çay kaşığı tarçın
Bir çay bardağı ince öğütülmüş ceviz
Hazırlanışı;
Öncelikle cezerye harcımızı hazırlayalım.
Yanmaz tavaya rendeledigimiz havuçları ve şekeri alıp kavuralım.Suyunu salıp çektikten sonra tarçın ve öğütülmüş cevizi ilave edip karıştıralım.
Tepsimize yağlı kagıt serip cezeryeli harcımızı her tarafına gelecek şekilde yayalım.
Kek harcı için yumurta ve şekeri köpürme kadar çırpalım.Diğer malzemeleri ilave edip güzelce karıştıralım.Kek harcımızı tepsiye yaydığımız cezeryeli harcın üzerine yayalım.Öndecen ısıtılmış 180 derece fırında kek pişene kadar pişirelim.Fırından çıkan kekimizi sıcakken üzerine yağlı kağıt serip tepsiyle ters çevirelim.Yağlı kağıtla rulo şeklini verip rulo halinde dinlenmeye bırakalım.Soğuyan kekimizin içinden yağlı kağıdı çıkarıp tekrar saralım.(Bu aşamada dikkatli olalım.Kekimiz kırılmasın)Kekimizin üzerine pudra şekeri serpip dilimledikten sonra servis edelim.Afiyet olsun.yemek_kelebegi
Hiç yorum yok:
Comments