Nevzine Tatlısı 👌🏻🕊 Tarif : ☺🕊💙 Hamur Malzemeleri:
1 adet yumurta
125 gr Eritilmiş Tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı Pudra Şekeri
1 çay bardağı süt
1 su bardağı tahin
1 paket vanilya
1 çay kaşığı dolusu karbonat yada kabartma tozu
1.5 su bardağı iri kırılmış ceviz içi
3.5 - 4 bardak un
2 yemek kaşığı sirke
Şerbeti:
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı dut yada üzüm pekmezi
Hazırlanışı:
Unu bir kabın içine boşaltın kuru karbonat ve vanilyayı ekleyin. Unun ortasını açın ve tüm sıvı malzemeyi ekleyin. Yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
Cevizi ekleyin.
Yogurun.
Fırın tepsisini yağlamayın.
Hamuru tepsiye koyun ve elinizle bastırarak her tarafa esit miktarda yayın.
30 cm uzunluğunda bir tepsi yeterlidir.
Üzerine çatalla çizikler atın.
Arzu ederseniz üzerlerine ekstra cevizler batırın ve önceden ısıtılmıs 170 derece fırında 40 dk kadar pişirin.
O pişerken su ve şekeri ocağa koyun.
Kaynayınca ocağın altını kapatın ve pekmezi ekleyin
Şerbeti ılıtın ve fırından çıkan sıcak tatlıya dökün.
3-4 saat dinlendirirerek servis edin ☺
Hiç yorum yok:
Comments