Column Left

4 Aralık 2020 Cuma

Bademli Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar




 BADEMLİ TAVUKLU ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Malzemeler

Pilav için

2 su bardağı arpa şehriye

3 su bardağı tavuk suyu

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı tereyağ

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Didiklenmiş tavuk eti

(Göğüs veya but)








Üzeri için

Sıvı yağda kızartılmış iç badem

Yapılışı

Bir tencerede tereyağ ve sıvı yağ kızdırılır. Üzerine arpa şehriye eklenir. (Pilavın iki renkli olmasını isterseniz bu aşamada 3-4 dakika karıştırmayın, en alt sıra üsttekilere göre fazla kızarsın) kavrulan şehriyenin üzerine tuz, kaynar su veya tavuk suyu ilave edilip karıştırılır. Birkaç dakika sonra ocağın altı kısılır ve pilavın pişmesi beklenir.

Pilav piştikten sonra didiklenmiş tavuklar ilave edilip karıştırılır.

Az sıvı yağ eklenen tavada kısık ateşte kızartılan iç bademler ile pilavın üzeri süslenir.

Afiyet olsun keyfi.tadinda



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments