BADEMLİ TAVUKLU ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
Malzemeler
Pilav için
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Didiklenmiş tavuk eti
(Göğüs veya but)
Üzeri için
Sıvı yağda kızartılmış iç badem
Yapılışı
Bir tencerede tereyağ ve sıvı yağ kızdırılır. Üzerine arpa şehriye eklenir. (Pilavın iki renkli olmasını isterseniz bu aşamada 3-4 dakika karıştırmayın, en alt sıra üsttekilere göre fazla kızarsın) kavrulan şehriyenin üzerine tuz, kaynar su veya tavuk suyu ilave edilip karıştırılır. Birkaç dakika sonra ocağın altı kısılır ve pilavın pişmesi beklenir.
Pilav piştikten sonra didiklenmiş tavuklar ilave edilip karıştırılır.
Az sıvı yağ eklenen tavada kısık ateşte kızartılan iç bademler ile pilavın üzeri süslenir.
Afiyet olsun keyfi.tadinda
Hiç yorum yok:
Comments