ADANA BÖREĞİ 👈🏻👈🏻👈🏻
20 adet baklava yufkası
2 adet günlük yufka (tepsinin büyüklüğüne göre 3)
3 yumurta
1,5 sb süt
150 gr tereyağı
1 kase çeçil peyniri
1 kase kaşar peyniri
1 kase mozarella (ben köy peyniri kullandım)
Öncelikle tepsiyi yağlayın ve baklava yufkasını düzgünce serin erimiş tereyağıyla heryerini yağlayın ikinci katı serin heryerini yağlayın 10 kat olana kadar bu şekilde devam edin. Yumurta ve sütü çırpın yufkanın yarısını bu karışıma batırarak tepsiye düzgünce yayın. Paynirleri koyup kalan yufkayıda karışıma batırıp peynirlerin üstüne yayın. Diğer 10 tane baklava yufkasınıda aynı şekilde aralarını yağlayarak tepsiye koyun. En üstüde yağlayıp istediğiniz boyutta dilimleyin. Kısık ateşte çevire çevire pişirin. Kızaran tarafı üstüne çevirip diğer tarafıda aynı şekilde pişirin. (Kısık eteşte pişmesi biraz uzun sürüyo ama denemeye değer bence mutlaka deneyin
Hiç yorum yok:
Comments