Malzemeler
10-12 tane pirzola tavuk
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı ev yapımı salça
2-3 diş sarımsak
Soya ssosu
Kırmızı toz biber
Kimyon
Kara biber
Tuz
Kekik
Köri
Zeytin yağ
YAPILIŞI
Tavuklar ocakta tüyleri gitmesi için ütülenir.Ardından yıkanıp ,bir tepsiye alınır..Bıçakla tavukların üzerine çizikler atılır. Malzemeler iyice karıştırılır.Tavuğun her yerine bu sos iyice yedirilir.Dolapta 2 saat kadar dinlendirilir.Ardından Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.180-200 derecede üzerine ıslatılmış yağlı kağıt örterek yavaş yavaş pişirilir.Pişmeye yakın üstü kızarması için yağlı kağıt alınır..2 saate yakın pişirilir.
Hiç yorum yok:
Comments