Column Left

5 Ocak 2021 Salı

Tandır Lezzetinde Tavuk

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Malzemeler

10-12 tane pirzola tavuk

2 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı bal

1 yemek kaşığı ev yapımı salça

2-3 diş sarımsak

Soya ssosu

Kırmızı toz biber

Kimyon

Kara biber

Tuz

Kekik







Köri

Zeytin yağ

YAPILIŞI

Tavuklar ocakta tüyleri gitmesi için ütülenir.Ardından yıkanıp ,bir tepsiye alınır..Bıçakla tavukların üzerine çizikler atılır. Malzemeler iyice karıştırılır.Tavuğun her yerine bu sos iyice yedirilir.Dolapta 2 saat kadar dinlendirilir.Ardından Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.180-200 derecede üzerine ıslatılmış yağlı kağıt örterek yavaş yavaş pişirilir.Pişmeye yakın üstü kızarması için yağlı kağıt alınır..2 saate yakın pişirilir.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments