Column Left

21 Ocak 2021 Perşembe

Lezzetli Karışık Kış Dolması

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar






 

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden😋


🥣Malzemeler:

Kurutulmuş dolmalıklar

(patlıcan,biber,kabak,acur vs)

Salamura asma yaprağı-pancar yaprağı lahana

2-3 adet az közlenmiş kuru soğan


İç Harcı İçin:

500 gr yağlı kıyma

2 su bardağı pirinç

1 su bardağı bulgur

2 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı

2 adet kuru soğan,sarımsak

1 kaşık sumak ekşisi

Maydanoz

Karabiber,pul biber


DolmanınSuyu İçin:

2 kaşık tereyağı

1 kaşık biber salçası

1kaşık domates salçası

1 kaşık sumak ekşisi

Su (kemik suyu)


🥣Hazırlanış:

İç harcı için soğanlar,maydanoz ve sarımsak doğranır tüm malzeme karıştırılır.

Kurutmalıklar 5 dk kadar haşlanır

Asma yaprağı tuzluysa suda bekletilir

Lahana yaprakları kaynar suda şok haşlama yapılır.

Pancar yaprağını buzluktan çözdürerek kullandım.

Soğanlar fırında hafif közlenip çizik atılır katları ayırılır.

Hazırlanan dolma içi tüm malzemelere yeterince koyulur.

Sarmalar sarılır.

Tencereye sırayla dizilir,arasından cıkacak kadar suyu koyulur,en uste dağılmaması için dolma taşı veya porselen tabak kapatılır.Kontrollü olarak pişirilir.

🍽Sebzeler pişme sırasına göre tencereye dizilir(genelde yapraklar alta dizilir ancak kullandığım salamura elde dağılıyordu ben üst sıralara koydum)

🍽Tencenin altına kemikli et çok güzel oluyor veya kemik suyu kullanılabilir.

.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments