Column Left

21 Ocak 2021 Perşembe

Fırında Nefiss Karnabahar Mantısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 


Fırında Nefiss Karnabahar Mantısı


Karnabaharın En Lezzetli Hali😋 


🥣Malzemeler

1 adet küçük boy karnabahar

1 kase yoğurt (İsteğe göre artırılabilir)

2 diş sarımsak

250 gram kıyma

5-6 yemek kaşığı zeytin yağı

1 adet soğan

Tuz

Karabiber

Pulbiber

🥣Hazırlanış:

Karnabaharlar küçük parçalara ayrılır (ceviz büyüklüğü) 5 dakika haşlanır.

Daha sonra süzülür,3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz,pul biber ve karabiberle karnabaharlar karıştırılır fırın tepsisine dizilir. 200 derecede 15 dakika üzeri kapalı,5 dakika da üzeri açık (kızarana kadar) pişirilir.

Tavaya yağ ve kıyma alınır, rengi dönünce ince doğranmış soğan eklenir kavrulup kenara alınır.

Fırınlanmış karnabaharlar servis tabağına alınır, sarımsaklı yoğurt üzerine gezdirilir.

Üzerine kavrulan kıymadan ekleyip servis edilir.

Normal mantıdan cok daha hafif ve bir o kadar lezzetli bir yemek. 😋 Deneyeceklere afiyet olsun🍽

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments