Fırında Nefiss Karnabahar Mantısı
Karnabaharın En Lezzetli Hali😋
🥣Malzemeler
1 adet küçük boy karnabahar
1 kase yoğurt (İsteğe göre artırılabilir)
2 diş sarımsak
250 gram kıyma
5-6 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
🥣Hazırlanış:
Karnabaharlar küçük parçalara ayrılır (ceviz büyüklüğü) 5 dakika haşlanır.
Daha sonra süzülür,3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz,pul biber ve karabiberle karnabaharlar karıştırılır fırın tepsisine dizilir. 200 derecede 15 dakika üzeri kapalı,5 dakika da üzeri açık (kızarana kadar) pişirilir.
Tavaya yağ ve kıyma alınır, rengi dönünce ince doğranmış soğan eklenir kavrulup kenara alınır.
Fırınlanmış karnabaharlar servis tabağına alınır, sarımsaklı yoğurt üzerine gezdirilir.
Üzerine kavrulan kıymadan ekleyip servis edilir.
Normal mantıdan cok daha hafif ve bir o kadar lezzetli bir yemek. 😋 Deneyeceklere afiyet olsun🍽
Hiç yorum yok:
Comments