Column Left

9 Ocak 2021 Cumartesi

FRAMBUAZ SOSLU PARFE

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 





Sıcaklar termometre patlatıyorken tek ihtiyacımız olan azıcık serinlemek 😅sağolsun bu tarifi buldum. Biraz değiştirdim 😁 Bu ikinci yapışım üçüncü, dördüncü de denerim sanıyorum 😋 gelelim bu enfes tarife


FRAMBUAZ SOSLU PARFE

Muhallebisi için:

- 1 litre süt

- 1 su bardağı şeker

- 1 su bardağı un

- 1 yemek kaşığı nişasta

- 125 gr tereyağı (tuzsuz)

- 1 paket vanilin

- 1 paket krem şanti

- 1 su bardağı hindistan cevizi


Arası için:

- 1 paket burçak bisküvi

- 1 çay bardağı toz şeker

- 1,5 su bardağı kıyılmış fındık

- 2 çorba kaşığı tereyağı


Sosu için:

- 1 kase frambuaz

- 1 fincan su

- 1,5 çay bardağı şeker


Muhallebi için yağı eritin unu ve nişastayı ekleyerek kavurun. Sütü ekleyin. Karıştırırken şekeri ekleyin, vanilyayı ekleyin. Baloncuklar oluşunca altını kapatın ve soğuduktan sonra krem şanti ve hindistan cevizini de ekleyip çırpın. Kelepçeli bir kalıbın alt kısmını kullanmadan bir tabağa koyun ve muhallebinin yarısını dökün. Arası için burçak bisküviyi rondodan geçirin. İçine şekeri, kıyılmış fındığı ve eritilmiş tereyağını elinizle yoğurarak bir harç oluşturun ve ara kata bunu dökün. Elinizle her yere gelecek şekilde düzeltin. Kalan muhallebiyi üstüne dökün ve düzleştirin. Sos için tüm malzemeyi bir tencereye alın ve 20 dk pişirin. Bir kaşıkla ezerek sos haline getirin. Kalıbın en üstüne dökün. 3-4 saat buzlukta bekletin ki kalıptan çıkardığınızda dağılmasın. Afiyet olsun 😋💕

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments