Ev yapımı ÇİĞ KÖFTE 🌯🌯
Malzemeler
3 su bardağı esmer bulgur
1 su bardağı kaynar su
2 büyük boy adet koru soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sumak
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım çay bardağı isot
Yarım çay bardağı toz biber
1 yemek kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı limon suyu
3 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
Çiğ köfteyi yoğururken eğer kuru ise soğuk su veya buz küpü yada rendelenmiş 1 adet domates rendesi
PÜF NOKTALARI
1. Kullanacağınız bulgurun esmer bulgur olmasına dikkat edin. Normal köftelik bulgurla bu rengi yaklamak biraz zor.
2. Bulguru Islatırken suyun mutlaka kaynar olması gerekiyor.
3. Soğanları robottan çekin ve acı suyunu iyice sıkın hatta ben biraz süzgeçte yıkadım.
4. Çiğ köfteyi güzel yapmak için kesinlikle güzel yoğurmak lazım biraz meşakatli ama sonuca değiyor gerçekten.Ben ortalama 1 saat yoğurdum.
5. Tarifin malzemelerine ve yapılışına sadık kaldığınız sürece sonucun kötü olması asla mümkün değil garanti ediyorum bayılacaksınız.
Servis ederken bol yeşillik limon nar ekşisi kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Comments