Pasta dediğin küçük olacak, yüksek olacak. Sevmem öyle yayvan pastaları ben. Pandispanya tarifi çok soran oldu. Bu pandispanya hazır keklerinki gibi değil. İçindeki yoğurt ve erittiğim çikolata ile daha yoğun ve daha nemli 😋 yapısı resimden belli zaten.
Çikolatalı pandispanya:
-18 cm'lik iki adet kalıp - 4 yumurta
- 1 cup şeker
- 1 cup un
- 1 cup yoğurt
- çeyrek cup sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 kaşık kakao
- 1 paket sütlü, 1 paket bitter çikolata
Öncelikle cup ölçüsü büyük su bardaklarıyla eşdeğer bir ölçü. Cup ölçünüz yoksa her cup ölçüsü için 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeklinde değiştirebilirsiniz tarifi.
Fırını 180 dereceye getirin. Çikolataları benmari eritin. Yumurta, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Erittiğiniz çikolatayı ekleyin ve çırpın. Yoğurdu ekleyin, çırpın. Sıvıyağı ekleyin çırpın. Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozunu eleyin ve diğer karışıma ekleyin yavaşça çırpın. 2 adet kalıbımıza eşit şekilde dökün. Yaklaşık 30-40 dk pişirin. Kalıptan çıkartmadan en az 3-4 saat dinlendirin. En güzel pandispanya bir gün öncesinden yapılandır. Bu yüzden ne kadar çok beklerse o kadar oturmuş bir kek olur. Hazır streçlerseniz bu kek uzun bir süre dayanabilir.
Hiç yorum yok:
Comments