Column Left

10 Aralık 2020 Perşembe

YAĞLI BİBER TURŞUSU

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

YAĞLI BİBER TURŞUSU

↘️Ölçüyü artırıp azaltabilirsiniz.

-2 kilo biber

-1 su bardağından biraz fazla üzüm sirkesi

-1 su bardağı zeytinyağ veya sıvıyağ

-1 su bardağı su

-3 baş sarımsak

-5 adet domates

-2 yemek kaşığı kaya tuzu

Hazırlanışı;







Öncelikle biberlerimizi bol suda yıkayıp 2-3 e bölelim.Ardından tencereye sırasıyla su,sirke,sıvı yağ ve kaya tuzunu alıp kaynatalım.Kaynayan suyumuzun içerisine doğradığımız biberleri ilave edip rengi dönene kadar kavuralım.Kabuklarını soyduğumuz domatesleri ve en son iri doğradığımız sarımsakları ilave edelim.4-5 dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alıp sıcak kavanozlara dolduralım.Mutlaka kavanozların kapak kısmını temizleyip kapağı kapatalım.Ters çevirip 1 gece dinlendirelim.Uzun süre saklayabileceğiniz gibi ertesi günde tüketebileceğiniz nefis bi turşu😋

Afiyet olsun.yemek_kelebegi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments