YAĞLI BİBER TURŞUSU
↘️Ölçüyü artırıp azaltabilirsiniz.
-2 kilo biber
-1 su bardağından biraz fazla üzüm sirkesi
-1 su bardağı zeytinyağ veya sıvıyağ
-1 su bardağı su
-3 baş sarımsak
-5 adet domates
-2 yemek kaşığı kaya tuzu
Hazırlanışı;
Öncelikle biberlerimizi bol suda yıkayıp 2-3 e bölelim.Ardından tencereye sırasıyla su,sirke,sıvı yağ ve kaya tuzunu alıp kaynatalım.Kaynayan suyumuzun içerisine doğradığımız biberleri ilave edip rengi dönene kadar kavuralım.Kabuklarını soyduğumuz domatesleri ve en son iri doğradığımız sarımsakları ilave edelim.4-5 dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alıp sıcak kavanozlara dolduralım.Mutlaka kavanozların kapak kısmını temizleyip kapağı kapatalım.Ters çevirip 1 gece dinlendirelim.Uzun süre saklayabileceğiniz gibi ertesi günde tüketebileceğiniz nefis bi turşu😋
Afiyet olsun.yemek_kelebegi
Hiç yorum yok:
Comments