Column Left

7 Aralık 2020 Pazartesi

Şekerpare

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Şekerpare

Malzemeler;

125gr Tereyağı veya Margarin

1 çay bardağı Sıvı Yağ

2 adet Yumurta (1inin sarısı üzerine)

1/2 su bardağı İrmik

1/2 su bardağı Pudra Şekeri

1 pk Vanilya

1 pk Kabartma Tozu

1 portakal kabuğu Rendesi

4 s.b + 2 parmak kalınlığı un unun cinsine ve kalitesine göre değişir ele yapışmayan bir hamur olacak

Şerbeti İçin;

3 su bardağı Toz Şeker

3,5 su bardağı Su







Bir kaç damla limon suyu

Tarifi ;

Su ve şeker ocakta kaynatılır icerisine limon suyu eklenır ve 5_10 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.Un, vanilya ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler bir kap içerisine alınır ve iyıce karıştırılır. İçerisine kalan malzemeler ilave edilip ele yapısmayan yumuşak kurabiye hamuru elde edilir.Şekil verilip yağlanmış fırın tepsisine dizilir isteğe göre üzerine fındık fıstık badem batırılır.Yumurta sarısı sürülür.175 derecelik ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.Fırından çıktıktan 5_10 dk sonra soğuk şerbet uzerine dökülür, soğuduktan sonra servis edilir,

Afiyet olsun  birkadiningunlugu‘ne tesekkurler.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments