Kıyır kıyır içi yumuşacık pogaça 🤩
Pastane poğaçası
Çaylar hazırsa buyrun tarif
Malzemeler
Bir pk margarinin yarısı
Bir su bardağı ılık süt
Bir su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ılık su
Bir pk kuru maya
Bir tatlı kaşığı sirke
İki yemek kaşığı şeker
Bir tatlı kaşığı tuz
İki yumurta sarısı üzerine akları hamura
Eğer varsa mahlep koyun bir çay kaşığı zorunlu değil
Aldığı kadar un yaklaşık beş bardak kadar alır ama siz elinizi bırakıp hamur taparlanınca bırakın un koymayı
Sıvı malzemelerle şekeri de ekleyip mayayı karıştırarak eritin
Margarin un tuz koyup yogurmaya başlayın
Hamur kıvama gelince mayalanması için bırakın ağzını güzelce kapatın
Tepsiye avuç ici kadar alıp yuvarlayarak koyun tekrar mayalanmaya bırakın yumurta sarısını sürüp çatalla çizikler yapın
Fırında 180 geçemeyin alt üst pişirip
Soğumaya bırakın
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Comments