Column Left

14 Aralık 2020 Pazartesi

Kıyır kıyır içi yumuşacık pogaça

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Kıyır kıyır içi yumuşacık pogaça 🤩


Pastane poğaçası


Çaylar hazırsa buyrun tarif


Malzemeler

Bir pk margarinin yarısı

Bir su bardağı ılık süt

Bir su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı ılık su

Bir pk kuru maya

Bir tatlı kaşığı sirke

İki yemek kaşığı şeker







Bir tatlı kaşığı tuz

İki yumurta sarısı üzerine akları hamura

Eğer varsa mahlep koyun bir çay kaşığı zorunlu değil

Aldığı kadar un yaklaşık beş bardak kadar alır ama siz elinizi bırakıp hamur taparlanınca bırakın un koymayı


Sıvı malzemelerle şekeri de ekleyip mayayı karıştırarak eritin

Margarin un tuz koyup yogurmaya başlayın

Hamur kıvama gelince mayalanması için bırakın ağzını güzelce kapatın

Tepsiye avuç ici kadar alıp yuvarlayarak koyun tekrar mayalanmaya bırakın yumurta sarısını sürüp çatalla çizikler yapın

Fırında 180 geçemeyin alt üst pişirip

Soğumaya bırakın

Afiyet olsun

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments