Kayseri yaglaması
Yoğurma kabınıza iki kase un alın ortasını açıp havuz yapın
bir paket kuru maya tuz ekleyin havuza iki yemek kaşığı kadarda sıvı yağ bir bardak su koyup mayayı eritin havuzda karıştırarak
daha sonra havuzun kenarlarındaki unu ekleyerek yogurmaya başlayın
su gerekir biraz daha kontrollü su ekleyerek yogurmaya devam edin
hamur toparlanıp elinizi bırakınca mayalanması için ılık biryerde ağzı kapalı bekletin
Hamur mayalanınca bir tur yoğurup
Bezelere ayırın
Az un serperek tabak boyunda açın lavaşları
Çok incecik açacağım demeyin ama çokta kalın olmasın
Temiz bez üzerine alın ki terleme yapmasın
Üzerine de bez örtün ki kurumasın
kızgın tavada arkalı önlü orta ateşte pişirin
Üzerine kaymak sürün lavaşlar sıcakken kendi sıcaklıgında eriyecektir zaten üst üste dizin
Afiyet olsun kayserilinintarifleri
Hiç yorum yok:
Comments