Column Left

14 Aralık 2020 Pazartesi

Kayseri Yağlaması

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Kayseri yaglaması


Yoğurma kabınıza iki kase un alın ortasını açıp havuz yapın


bir paket kuru maya tuz ekleyin havuza iki yemek kaşığı kadarda sıvı yağ bir bardak su koyup mayayı eritin havuzda karıştırarak


daha sonra havuzun kenarlarındaki unu ekleyerek yogurmaya başlayın


su gerekir biraz daha kontrollü su ekleyerek yogurmaya devam edin


hamur toparlanıp elinizi bırakınca mayalanması için ılık biryerde ağzı kapalı bekletin







Hamur mayalanınca bir tur yoğurup


Bezelere ayırın


Az un serperek tabak boyunda açın lavaşları


Çok incecik açacağım demeyin ama çokta kalın olmasın


Temiz bez üzerine alın ki terleme yapmasın


Üzerine de bez örtün ki kurumasın


kızgın tavada arkalı önlü orta ateşte pişirin


Üzerine kaymak sürün lavaşlar sıcakken kendi sıcaklıgında eriyecektir zaten üst üste dizin

Afiyet olsun kayserilinintarifleri


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments