Column Left

8 Aralık 2020 Salı

Fındıklı Çikolatalı Damla Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Fındıklı Çikolatalı Damla Kurabiye yaptım yer misiniz? ☺️💕

Malzemeler;

• 3 adet Yumurta

• 1 su bardağı Toz Şeker

• 1 paket Vanilya

• 1 su bardağı Süt

• 1 su bardağı Sıvı Yağ

• 50gr Tereyağı

• Aldığı kadar Un

Üzeri İçin;

• 2 paket Bitter Çikolata (80gr*2)







• 1 orta kase Taze Fındık (kavrulmuş olarak ve ceviz-badem de kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı;

• Şeker eriyene kadar yumurta ile çırpılır, • İçerisine sıvı yağ, süt ve oda sıcaklığında margarin eklenip karıştırmaya devam edilir,

• Son olarak vanilya ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir (standart kurabiye hamuru yumuşaklığında)

• Hamur buzdolabında 30 dakika dinlendirilir,

• Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar kopartılır, ince uzun şekilde açılır ve iki ucu birleştirilir,

• Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir,

• 180 derecelik ısıtılmış fırında sadece 10 dakika pişirilir, daha fazla pişirirseniz kurabiye kurur.

• Kurabiye fırında iken çikolatalar benmari usulü eritilir, İçerisine 3-4 yemek kaşığı süt ilave edilerek pürüzsüz bir kıvam elde edildikten sonra ocaktan alınır,

• Soğuyan kurabiyenin birleştirilen ucu ılık çikolataya ardından fındığa bulanır ve streç veya yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek dolapta veya tezgah üzerinde soğuması beklenir,

Servise hazır, afiyet olsun 🤗🤗🤗

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments