Fındıklı Çikolatalı Damla Kurabiye yaptım yer misiniz? ☺️💕
Malzemeler;
• 3 adet Yumurta
• 1 su bardağı Toz Şeker
• 1 paket Vanilya
• 1 su bardağı Süt
• 1 su bardağı Sıvı Yağ
• 50gr Tereyağı
• Aldığı kadar Un
Üzeri İçin;
• 2 paket Bitter Çikolata (80gr*2)
• 1 orta kase Taze Fındık (kavrulmuş olarak ve ceviz-badem de kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı;
• Şeker eriyene kadar yumurta ile çırpılır, • İçerisine sıvı yağ, süt ve oda sıcaklığında margarin eklenip karıştırmaya devam edilir,
• Son olarak vanilya ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir (standart kurabiye hamuru yumuşaklığında)
• Hamur buzdolabında 30 dakika dinlendirilir,
• Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar kopartılır, ince uzun şekilde açılır ve iki ucu birleştirilir,
• Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir,
• 180 derecelik ısıtılmış fırında sadece 10 dakika pişirilir, daha fazla pişirirseniz kurabiye kurur.
• Kurabiye fırında iken çikolatalar benmari usulü eritilir, İçerisine 3-4 yemek kaşığı süt ilave edilerek pürüzsüz bir kıvam elde edildikten sonra ocaktan alınır,
• Soğuyan kurabiyenin birleştirilen ucu ılık çikolataya ardından fındığa bulanır ve streç veya yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek dolapta veya tezgah üzerinde soğuması beklenir,
Servise hazır, afiyet olsun 🤗🤗🤗
Hiç yorum yok:
Comments