ÇİKOLATA PASTA
.pandispanya için:
Ölçü:20 cm en 10 cm yükseklik
.4 büyük yumurta
.1 çay bardağı toz şeker
.1 çimdik tuz
.yarım çay bardağı sıcak su
.1 tatlı kaşığı zeytinyağ
.1 vanilya 1 kabartma tozu
.1 tepeleme yemek kaşığı kakao
.1 çay bardağı un
.keki ıslatmak için yarım su bardağı süt
.Arası için:çikolata çeşitleri elinizde ne varsa
. Ara krema için:Pasta kreması hangi marka olduğu sizin tercihiniz..
.Hazırlanışı:Öncelikle pandispanya hazırlığı için yumurtanın beyazını bir çimdik tuz ile iyice çarpıyoruz köpük kıvamında olmalı.
.Diğer yandan yumurtanın sarısı ile şekeri iyice çırpıp bayazlaşınca içine zeytinyağı ve sıcak suyu ilave edip tekrar bi tur çırpıp mikser kaldıralım.
.Hazırladığımız karışımı çırptığımız yumurta akına bi kenardan döküp spatula ile söndürmeden yavaşça karıştırın.
.Bir kabın içine elenmiş un,kabartma tozu,vanilya ve kakaoyu karıştırıp yumurta karışımına yavaş yavaş ekleyip tekrar spatula ile söndürmeden iyice birbirine yedirin.
.Son olarakta karışımı kalıbınıza döküp soğuk fırının orta kısmına yerleştirip 150c ayarlayıp içinde ısınıp yavaş yavaş pişirin.
.püf nokta:Kekiniz piştikten sonra tel üzerine ters çevirip soğumasını bekleyin böylece çökme ihtimalini sıfıra indirmiş olursunuz.
.3 parçaya kestikten sonra içini istediğiniz gibi süleyebilirsiniz.serifenin_mutfagii
Hiç yorum yok:
Comments