ÇİKOLATA KAPLI İRMİK HELVASI
1,5 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Şerbeti için
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
Süslemek için
Eritilmiş bitter çikolata
Yapılışı
Helvanın şerbeti için; su, şeker ve sütü küçük bir tencereye alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Tereyağını derin bir tencerede eritin. Fıstıkları icine atarak kavurmaya baslayın.
Ardından ırmıgı tencereye bosaltıp tahta bır kasıkla sureklı karıstırıp kısık ateste 20 dakika kadar kavurun.
Kavurma islemini irmık ve fıstık hafif renk değistirene kadar sürdürün.
İyice kavrulduktan sonra su seker ve süt ile hazırladıgınız sıcak şerbet karışımını, helva tenceresine azar azar dökün ve karıştırın. Helvayı kısık ateste 8-10 dakıka kadar pisırmeye devam edin.
Dinlenmesi için tencerenin uzerine kagıt havlu veya nemlı bır bez örtup tencerenin kapagını kapatın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Comments