Column Left

7 Aralık 2020 Pazartesi

Çikolata Kaplı İrmik Helvası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 ÇİKOLATA KAPLI İRMİK HELVASI

1,5 su bardağı irmik

3 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Şerbeti için

1,5 su bardağı su

1,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı toz şeker

Süslemek için

Eritilmiş bitter çikolata

Yapılışı







Helvanın şerbeti için; su, şeker ve sütü küçük bir tencereye alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Tereyağını derin bir tencerede eritin. Fıstıkları icine atarak kavurmaya baslayın.

Ardından ırmıgı tencereye bosaltıp tahta bır kasıkla sureklı karıstırıp kısık ateste 20 dakika kadar kavurun.

Kavurma islemini irmık ve fıstık hafif renk değistirene kadar sürdürün.

İyice kavrulduktan sonra su seker ve süt ile hazırladıgınız sıcak şerbet karışımını, helva tenceresine azar azar dökün ve karıştırın. Helvayı kısık ateste 8-10 dakıka kadar pisırmeye devam edin. 

Dinlenmesi için tencerenin uzerine kagıt havlu veya nemlı bır bez örtup tencerenin kapagını kapatın.

Afiyet olsun



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments