Column Left

5 Ocak 2021 Salı

Profiterol

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Benim çok çook sevdiğim tatlıların başında kendileri. Hızlıca tarife geçiyorum.


Kreması için:

-1,5 su bardağı süt

-3 yk un

-2 yumurta sarısı

-yarım sb şeker

-1 yk tereyağı

-30gr beyaz çikolata (olmasa da olur)

-50ml çırpılmış krema







Choux hamuru için:

-65gr tereyağı (1,5 kaşık)

-3/4 su bardağı su

-1 su bardağı un

-1 yemek kaşığı pudra şekeri

-3 yumurta (kıvama göre 4 de olur)


Sosu için:

-200 ml krema

-1 paket sütlü 1 paket bitter çikolata


(Bugün denediğim sos: 1 kaşık kakao, 1 kaşık nişasta ve 2 kaşık şekeri karıştırdım. Yaklaşık 2 bardak sütü ekleyip kaynattım. 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 küçük kase sütlü+bitter çiko ekledim. Kıvam alınca yarım bardak soğuk su ekledim. Tadına göre çiko eklemesi, kıvamına göre su eklemesi yaptım)


Kreması için süt, şeker, un ve yumurta sarılarını puding yapın. Tereyağı ekleyip karıştırın. Bir kaba alıp streç ile örtün soğusun. Beyaz çikoyu eritin. Kremayı kabartın. Hepsini birleştirin. Hop bitti☘️


Choux hamuru için su ve tereyağını çelik tencerede eritin. Unu ekleyip tahta kaşıkla eze eze kavurun. Tencere dibine bir katman oluşturup tutar gibi olacak o aşamada alın ve soğutun. Ilınınca içine yumurtaları teker teker ekleyin. Her eklemede iyice çırpın. Tepsiye yağlı kağıt serin. (Köşelere hamurdan azıcık sürün ki yağlı kağıt fırında havalanmasın). Krema sıkma torbası ya da tatlı kaşığıyla küçük toplar sıkın. Elinizi ıslatıp sivrilikleri düzeltin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyun. Dereceyi 170’e düşürün. Yaklaşık 50-60 dk pişirin. Fırını kapatıp 5-10 dk içinde bekletin. Ilınınca aralarını kesip krema ile doldurun.


Üstüne sos, fındık fıstık ve meyveler ile süsleyin😍

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments