Column Left

21 Ocak 2021 Perşembe

Nefis Salçalı Soslu Mantı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 




Nefis Salçalı Soslu Mantı

(4-5 Porsıyon) Klasik Tam Tarif Nefis Mantı Tarifim😋🥄Denemek İsteyenlere:


🥣Malzemeler:

1 yumurta

1 su bardağından az eksik su

2 tatlı kaşığı tuz

3,5 bardak un

İç harcı için;

1 kâse kıyma

1 kuru soğan

2 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Salça sosu için:

1 kaşık domates salçası

1 kaşık biber salçası

2 kaşık zeytinyağı

Üzeri için:

1 kaşık tereyağı

1 kaşık zeytinyağı

Nane

Yoğurt

Sarımsak


🥣Hazırlanış:

Hamur işin yumurta, ılık su ve tuz el çırpıcısı ile karıştırılır, yavaşça un ilave edilir sert bir hamur elde edilir.

Hamur 4 parçaya bölünür, ayrı ayrı buzluk poşetlerine konup ağızları kapatılır. (buzluk poşetinde kurumuyor)yarım saat dinlendirilir.

İç harcı için soğan ince doğranır, sarımsaklar rendelenir, baharatlar eklenip kıyma ile karıştırılır.

Hamurlar dinlenince teker teker merdane ile açılır, bıçak ile (ben @vip_ahmet aparat kullandım) kesilip iç harçtan yerleştirilip kapatılır, yağlı kağıt serili tepsiye alınır.

2 litre kadar kaynayan tuzlu suya hazır olan mantılar atılır.

Ayrı yerde salçalar ve yağ karıştırılır, pişmiş mantının suyuna ilave edilir ve bir taşımda beraber kaynatılır servis tabağına alınır.

Üzeri için tavada yağlar eritilir, nane eklenir ocaktan alınır.

Sarımsaklı yoğurt ve naneli sos ile servis edilir.

🍴çok pratik ve lezzetli oluyor😋.

🍴bu ölçü tam 4 kişiye dolu dolu oluyor😋istediğiniz gibi ölçüyü azaltıp artırabilirsiniz💐🥳Deneyeceklere Afiyet Olsun.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments