Column Left

5 Ocak 2021 Salı

Gözleme

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Gözleme

Malzemeler


750 gram un

2 su bardağı ılık su

Yarım paket yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz


Domatesli iç harç için;

4-5 adet domates

4-5 adet sivri biber

1 tane kuru soğan

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz,karabiber,kimyon,pul biber,nane,çok az isot








Patatesli iç harç için;

4-5 patates

1 adet kuru soğan

Sıvı yağ

Tuz,kırmızı toz biber,karabiber,pul biber


Sucuklu iç harç için ; Sucu ve kaşar peynir


Yapılışı

Öncelikle Hamurumuzu yoğuralım.Bir kabın içine makyavelist ılık suyu alıp,mayayı eritelim .Ardından elenmiş una tuz atıp kontrollü bir şekilde mayaya katarak yumuşak bir hamur yoğuralım.Hamuru dinlenmeye bırakalım.Diğer tarafta İç harcımızı hazırlayalım.Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım.Soğanı da aynı şekilde minik minik doğrayalım yeşil biberi de doğrayıp diğer malzemelerle birlikte karıştıralım.Patatesli iç harç için;patatesleri haşlayalım ,soğutup ezelim soğanı sıvı yağda kavurup üzerine patatesleri koyalım ve baharatlarını da katıp karıştıralım.Soğumaya bırakalım.Sucuklu harç için ise sucuk ve kaşar peyniri rendeleyip karıştıralım.Dinlenen hamuru bezelere ayırıp üzerini örtelim ve sırasıyla açmaya başlayalım tabak büyüklüğünde açıp içerisine harçtan koyalım.Önceden ısıtılmış yapışmaz tavada orta ateşte altlı üstlü pişirelim.Dilerseniz piştikten sonra üzerine tereyağ sürebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments