Gözleme
Malzemeler
750 gram un
2 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Domatesli iç harç için;
4-5 adet domates
4-5 adet sivri biber
1 tane kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz,karabiber,kimyon,pul biber,nane,çok az isot
Patatesli iç harç için;
4-5 patates
1 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Tuz,kırmızı toz biber,karabiber,pul biber
Sucuklu iç harç için ; Sucu ve kaşar peynir
Yapılışı
Öncelikle Hamurumuzu yoğuralım.Bir kabın içine makyavelist ılık suyu alıp,mayayı eritelim .Ardından elenmiş una tuz atıp kontrollü bir şekilde mayaya katarak yumuşak bir hamur yoğuralım.Hamuru dinlenmeye bırakalım.Diğer tarafta İç harcımızı hazırlayalım.Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım.Soğanı da aynı şekilde minik minik doğrayalım yeşil biberi de doğrayıp diğer malzemelerle birlikte karıştıralım.Patatesli iç harç için;patatesleri haşlayalım ,soğutup ezelim soğanı sıvı yağda kavurup üzerine patatesleri koyalım ve baharatlarını da katıp karıştıralım.Soğumaya bırakalım.Sucuklu harç için ise sucuk ve kaşar peyniri rendeleyip karıştıralım.Dinlenen hamuru bezelere ayırıp üzerini örtelim ve sırasıyla açmaya başlayalım tabak büyüklüğünde açıp içerisine harçtan koyalım.Önceden ısıtılmış yapışmaz tavada orta ateşte altlı üstlü pişirelim.Dilerseniz piştikten sonra üzerine tereyağ sürebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Comments