Column Left

8 Aralık 2020 Salı

Yayla Çorbası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

  Yayla Çorbasına 

Ama bu sefer pirinçli değil Arpa Şehriyeli, tavuk veya et suyu ilaveli olursa tadından yenmez. 😋

Malzemeler ;

1 kase Yoğurt (orta büyüklükte)

1 yk Un

1 ad Yumurta

1 çay bardağı Arpa Şehriye

Tuz

Tereyağı

1,5 lt Su

1 sb kemik suyu

Nane







Tarifi;

Un, yumurta ve yoğurt tencereye alınıp iyice çırpılır,

Üzerine suyu ve kemik suyu eklenir ve iyice karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakılır, karıştırmayı bırakmadan şehriyeler eklenir,

Şehriye piştikten sonra ocaktan alınır, Tuz ilavesi yapılır (damak tadına göre miktarı belirleyin)

Üzerine tereyağında nane yakılır ve dökülür, sıcak tüketilir,

Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments