Sponsorlu Bağlantılar
Yayla Çorbasına
Ama bu sefer pirinçli değil Arpa Şehriyeli, tavuk veya et suyu ilaveli olursa tadından yenmez. 😋
Malzemeler ;
1 kase Yoğurt (orta büyüklükte)
1 yk Un
1 ad Yumurta
1 çay bardağı Arpa Şehriye
Tuz
Tereyağı
1,5 lt Su
1 sb kemik suyu
Nane
Tarifi;
Un, yumurta ve yoğurt tencereye alınıp iyice çırpılır,
Üzerine suyu ve kemik suyu eklenir ve iyice karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakılır, karıştırmayı bırakmadan şehriyeler eklenir,
Şehriye piştikten sonra ocaktan alınır, Tuz ilavesi yapılır (damak tadına göre miktarı belirleyin)
Üzerine tereyağında nane yakılır ve dökülür, sıcak tüketilir,
Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments