Column Left

14 Aralık 2020 Pazartesi

Patlıcan turşusu

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Patlıcan turşusu


Patlıcanları yamula olacak tuzlu suda haşlıyoruz renkleri dönene kadar ama öncesin de patlıcanı karnıyarık şeklinde ortadan kesin içini dolduracağız 🤩


İçini doldurmak için domates ham olursa da olur yeşil yani kırmızı domatesle karıştırırsanız daha güzel olur

Yeşil kıl biber maydonoz sarımsak ve salatalık turşuluk bunları doğrayıp iç ede ediyoruz


Kaynayan patlıcanları direk soguk suya alıp soğuduktan sonra süzmesi için süzgece koyun







Arasına salatasını doldurup iple sarın


En dibe turşu kabının bir avuç nohut biraz sarımsak koyup dizmeye başlayın


Tursu kaplarına doldurun aralarına kelek acur biber de eklenebilir

Sarımsak aralıklarla bidona koyun





Başka bir kapta iki yemek kaşığı Kaya tuzu

İki bardak doğal sirke

Su ile tuzu erirtip turşuya dökün

Ağzına iki parmak kalacak sekilde su ile doldurup kalan maydonoz saplarını ve bir limonu ortadan kesip ağzına bastırın

Kapagını sıkıca kapatıp karanlık yere yada uzerini birşey ile örtüp saklayın 🙈😁

Bir hafta sonra kontrol edin 😍

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments