Patlıcan turşusu
Patlıcanları yamula olacak tuzlu suda haşlıyoruz renkleri dönene kadar ama öncesin de patlıcanı karnıyarık şeklinde ortadan kesin içini dolduracağız 🤩
İçini doldurmak için domates ham olursa da olur yeşil yani kırmızı domatesle karıştırırsanız daha güzel olur
Yeşil kıl biber maydonoz sarımsak ve salatalık turşuluk bunları doğrayıp iç ede ediyoruz
Kaynayan patlıcanları direk soguk suya alıp soğuduktan sonra süzmesi için süzgece koyun
Arasına salatasını doldurup iple sarın
En dibe turşu kabının bir avuç nohut biraz sarımsak koyup dizmeye başlayın
Tursu kaplarına doldurun aralarına kelek acur biber de eklenebilir
Sarımsak aralıklarla bidona koyun
Başka bir kapta iki yemek kaşığı Kaya tuzu
İki bardak doğal sirke
Su ile tuzu erirtip turşuya dökün
Ağzına iki parmak kalacak sekilde su ile doldurup kalan maydonoz saplarını ve bir limonu ortadan kesip ağzına bastırın
Kapagını sıkıca kapatıp karanlık yere yada uzerini birşey ile örtüp saklayın 🙈😁
Bir hafta sonra kontrol edin 😍
Hiç yorum yok:
Comments