Column Left

29 Aralık 2020 Salı

Küllü Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar



 

Bu kurbişlerin tadına doyum olmuyor, başlayınca kavanozun dibini görmeden bırakamazsınız 😋

Küllü Kurabiye

250 gr tereyağ veya margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

3,5-4 su bardağı un

Tümm malzemeleri bir kapta yoğuruyoruz, hamur kıvamını aldığında fındık büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında altları pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kurabiyeler pişerken bir kapta damak tadımıza göre pudra şekeri-tarçın karışımını hazırlıyoruz. Fırından çıkarıp ilk sıcağını attıktan sonra kurabiyeleri şekerli karışımımıza bulayıp çıkarıyoruz. Fotoğraftaki beyaz kurabiyeler tarçın-pudra şekeri, kahverengi olanlar kakao-pudra şekeri karşımına bulandılar. Siz de bu şekilde karışık yapabilirsiniz 😋 Afiyet şeker olsun 🤓

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments