Column Left

10 Aralık 2020 Perşembe

KREMALİ ELMALİ TURTA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 KREMALİ ELMALİ TURTA


Malzemeler;

-250 gr margarin (yarı tereyağ yarı margarin kullandım ben)

-1 çay bardağı sivi yağ

-Yarim su bardaği şeker

-1 paket kabartma tozu

-3 yumurta (birinin sarısı yumurta icin)

-4,5 su bardağı un

Kreması için;

-1 lt süt

-5 yemek kaşığı un

-4 yemek kaşığı nişasta

-1 yumurtanın sarısı

-1 su bardağı şeker ve damla sakizi

-50 gr tereyağ







İç harcı icin;

-3 adet elma

-2 yemek kaşığı seker

-1 çay kaşığı tarçın


HAZIRLANIŞI;

İlk olarak kremamizi hazırlıyoruz.Tereyag hariç bütün malzemeleri tenceremize alıp ocakta pişirmeye başlıyoruz.Kaynadiktan sonra altını kapatarak tereyağıni ekleyip mikser yardımıyla iyice karıştırıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.


İç harcı için;Elmalarimizi rendeleyin tavaya alalım.Seker ve tarcini ekleyerek pisirelim.Soğumaya bırakalım.


Hamuru icin; Yoğurma kabımiza malzemeleri sırasıyla koyarak iyice yoguruyoruz.Ele yapismayacak bi kıvam elde ediyoruz.Hamuru 3'e bölüyorum.1 parça büyük diğer ikisi küçük parçalardan birini dondurucuya atıyoruz. Büyük olan parçayı merdane yardımıyla açıyoruz.Yagli kağıt serdigimiz kelepçeli kalbimiza görseldeki gibi kenarlarına gelecek şekilde yayıyoruz.Ilık olan kremamizi içine dökdukten sonra kalan son hamuru üzeri kapatacak ölçüde açıyoruz.Onuda üstüne bıraktıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.Firindan çıkarıp elma harcımizi üstüne yayalım. Dondurucuya koyduğumuz kalan hamuru rendeleyip üzerine yayalım. Tekrar fırına atıp pembeleşinceye kadar pişirin.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.Ben 1 gece dolapta beklettim.Kremanın donması lazım.

Afiyet olsun..yemek_kelebegi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments