Column Left

10 Aralık 2020 Perşembe

SUSAMLI PASTANE TUZLUSU

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 SUSAMLI PASTANE TUZLUSU

Malzemeler;

-150 gr oda sıcaklığında tereyağ(arzuya göre margarin)

-2 yumurta sarısı (beyazları dışına)

-1 çay bardağı sıvı yağ

-2 yemek kaşığı toz şeker

-1,5 yemek kaşığı çörek otu

-1 yemek kaşığı sirke

-1 çay kaşığı mahlep

-1 tatlı kaşığı tuz

-Yaklaşık 3 su bardağı un(kontrollü)







Üzerine;

-Susam

-ayırdığımız yumurtaların akı

♨️Hazırlanışı;

Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.Unu kontrollü şekilde ekleyerek yumuşak bi hamur elde ediyoruz.Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp önce yumurtanın akına ardından susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Dondurucuda saklayabilirsiniz.

✅Not;Mahlep yoksa eğer sirke ölçümüzü 2 yemek kaşığı ekleyebilirsiniz.yemek_kelebegi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments