Column Left

10 Aralık 2020 Perşembe

BAL KABAGİ TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 BAL KABAGİ TATLISI

Malzemeler;

-2 kg balkabagi

-1,5 su bardağı toz şeker

Üzerine


Toz ceviz veya fındık

Tahin






Yapilisi

Kabaklarımızı ince ince dilimleyerek soyup çekirdeklerini çıkartalım .Yıkadıktan sonra isteğimiz uzunluk ve büyüklükte keselim.Buyuk ve yayvan bir tencerede kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.Ben genellikle geceden bekletiyorum ama isteğe bağlı olarak 2-3 saat bekletipte pisirebilirsiniz.Orta ateşte yumuşayana kadar pişirelim.Serbet koyulasinca bi süre kapağı açık pişirin .Soğuduktan sonra servis tabağına alalım .Uzerine dövülmüş ceviz veya fındık parçaları döküp tahinle servis yapın.

Afiyet olsun..yemek_kelebegi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments