BAL KABAGİ TATLISI
Malzemeler;
-2 kg balkabagi
-1,5 su bardağı toz şeker
Üzerine
Toz ceviz veya fındık
Tahin
Yapilisi
Kabaklarımızı ince ince dilimleyerek soyup çekirdeklerini çıkartalım .Yıkadıktan sonra isteğimiz uzunluk ve büyüklükte keselim.Buyuk ve yayvan bir tencerede kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.Ben genellikle geceden bekletiyorum ama isteğe bağlı olarak 2-3 saat bekletipte pisirebilirsiniz.Orta ateşte yumuşayana kadar pişirelim.Serbet koyulasinca bi süre kapağı açık pişirin .Soğuduktan sonra servis tabağına alalım .Uzerine dövülmüş ceviz veya fındık parçaları döküp tahinle servis yapın.
Afiyet olsun..yemek_kelebegi
Hiç yorum yok:
Comments