AYVA TATLISI
Malzemeler;
-4 adet ayva
-4 su bardağı su
-16 yemek kaşığı şeker
-Karanfil
-1,5 su bardağı su
-Çubuk tarçın
-1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Kararmamasi icin;
-Yarım limonunsuyu
Üzeri için;
-Fıstık,kaymak
Pişme süresi;
20 -25 dakika tencerede 10 dakika fırında
Hazırlanışı
Ayvalarimizi soyalim.Tam ortadan ikiye bölüp kararmamasi için limonlu suda bekleyelim.Genis bi tencereye tek sıra halinde koyarak (8 adet oluyor)her birinin üzerine 2 yemek kaşığı seker dökelim.Ayvanin suyunu, tarcini ve karanfili ekleyip altını açalım.Bi tik kaynamaya başlayınca 1 cay kaşığı kırmızı gıda boyasını ekleyelim.Istege göre hibuskus çiçeğiylede yapabilirsiniz.Çatalla kontrol edip yumuşayınca ocaktan alalım. Ben daha karamelize olması için ayvalari piştikten sonra borcama alıp fırına verdim.Cok daha lezzetli oluyor.Soğuduktan sonra üzerine kaymak ve fıstık serpip servis edelim.
Afiyet olsun.. yemek_kelebegi
Hiç yorum yok:
Comments