Column Left

10 Aralık 2020 Perşembe

AYVA TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 AYVA TATLISI

Malzemeler;

-4 adet ayva

-4 su bardağı su

-16 yemek kaşığı şeker

-Karanfil

-1,5 su bardağı su

-Çubuk tarçın

-1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası


Kararmamasi icin;







-Yarım limonunsuyu


Üzeri için;

-Fıstık,kaymak


Pişme süresi;

20 -25 dakika tencerede 10 dakika fırında


Hazırlanışı


Ayvalarimizi soyalim.Tam ortadan ikiye bölüp kararmamasi için limonlu suda bekleyelim.Genis bi tencereye tek sıra halinde koyarak (8 adet oluyor)her birinin üzerine 2 yemek kaşığı seker dökelim.Ayvanin suyunu, tarcini ve karanfili ekleyip altını açalım.Bi tik kaynamaya başlayınca 1 cay kaşığı kırmızı gıda boyasını ekleyelim.Istege göre hibuskus çiçeğiylede yapabilirsiniz.Çatalla kontrol edip yumuşayınca ocaktan alalım. Ben daha karamelize olması için ayvalari piştikten sonra borcama alıp fırına verdim.Cok daha lezzetli oluyor.Soğuduktan sonra üzerine kaymak ve fıstık serpip servis edelim.

Afiyet olsun.. yemek_kelebegi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments